Ο Τομέας Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και φέτος σε συνεργασία με το European Particle Physics Outreach Group και το Ελληνικό του τμήμα "Ελληνική Ομάδα Εκλαίκευσης" την ημερίδα «International Particle Physics Masterclasses 2014».

Στα πλαίσια της ημερίδας εκατοντάδες μαθητές λυκείου από την Ευρώπη θα επισκεφθούν πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα για να ανακαλύψουν τα κρυμμένα μυστικά της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων. Θα δουλέψουν πλάι σε επιστήμονες και θα αναλύσουν συγκρούσεις στοιχειωδών σωματιδίων στον πιο ισχυρό επιταχυντή του κόσμου στο CERN - το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Φυσικής - στη Γενεύη. Η μοναδική αυτή ευκαιρία που θα έχουν οι μαθητές να εκτεθούν σε συναρπαστική φυσική υψηλών ενεργειών παρέχεται από την δράση "Hands-on Particle Physics Masterclasses" που διοργανώνεται από την ομάδα EPPOG (European Particle Physics Outreach Group).

Η ημερίδα διοργανώνεται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια και έχει μεγάλη επιτυχία. Φέτος θα συμμετάσχουν περισσότερα από 90 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα σε 22 χώρες. Η ημερίδα ολοκληρώνεται με την απονομή βραβείων στις καλύτερες ατομικές και ομαδικές επιδόσεις.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο κτίριο του Τμήματος Φυσικής (Πανεπιστημιούπολη Βουτών) στις 05/04/2014.

Λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ημερίδα θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση ακολουθείστε τον σύνδεσμο:
http://hep.physics.uoc.gr/events/masterclasses/masterclass-2014/masterclass-2014.shtml

Η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής:
http://hep.physics.uoc.gr/events/masterclasses/masterclass-2014/aitisi.php

Θα χαρούμε να σας συναντήσουμε,
Νίκος Τσάμης

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την κοινοποίηση της ημερίδας στα
σχολεία της περιοχής ευθύνης σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον
Κουναλάκη Δημήτρη  (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810394159

Συνημμένα αρχεία: