Το 1ο και 2ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε., τον τοπικό διαγωνισμό, για τα Γενικά Λύκεια του Νομού Ηρακλείου, για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην πανελλήνια φάση της 14ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών ? EUSO 2016.

Η πανελλήνια φάση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (http://panekfe.gr/) και θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2016, στην Αθήνα για τη Νότια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για την τρίτη και τελική φάση θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στη 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στο Tartu της Εσθονίας, 7 - 14 Μαΐου 2016 (http://euso2016.ee/).

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι:

Η φθίνουσα κατάταξη των ομάδων, σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία τους και στα τρία εργαστηριακά εξεταζόμενα αντικείμενα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία), ανά ΕΚΦΕ που υπάγεται το σχολείο τους είναι:

1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

1ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Βαρδάκης Εμμανουήλ
Νιωτάκης Εμμανουήλ
Συριγωνάκης Αλέξανδρος

3ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Ροβίθη Ερασμία
Στρατίκης Ιωάννης
Χονδρός Κωνσταντίνος

11o ΓΕΛ Ηρακλείου
Μανωλάκης Γεώργιος
Μπορμπουδάκης Αριστείδης
Πανταγάκη Χαρίκλεια

8o ΓΕΛ Ηρακλείου
Μπαμιεδάκης Ιωάννης
Στεφανάκη Μαρία
Τσακουντάκης Αντώνιος

ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας
Καλαϊτζάκη Ελπίδα
Ματζουρανάκη Αθανασία
Τιτομιχελάκη Μιχαέλα

ΓΕΛ Γαζίου
Μανουσάκη Ευαγγελία
Μιχαλόπουλος Άρης
Αλεξάκης Εμμανουήλ

Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου - Ομάδα 1 (εκτός συναγωνισμού)
Βλατάκη Ελένη
Κονιδάκης Ιωάννης
Λαντζουράκης Εμμανουήλ

Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου - Ομάδα 2
Μανουσάκη Ευαγγελία 
Μιχαλόπουλος Άρης 
Αλεξάκης Εμμανουήλ

ΓΕΛ Αλικαρνασσού
Ασημινάκης Γεώργιος
Κυριακάκης Γεώργιος
Ταμιωλάκης Μιχαήλ

Επίσης, στο διαγωνισμό έλαβε μέρος, εκτός συναγωνισμού, η ομάδα του Πειραματικού ΓΕΛ Ηρακλείου αποτελούμενη από τους μαθητές Βλατάκη Ελένη, Κονιδάκης Ιωάννης, Λαντζουράκης Εμμανουήλ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συναδέλφους που συμμετείχαν εθελοντικά στην οργάνωση και διεξαγωγή του τοπικού διαγωνισμού: Στρατάκη Εμμανουήλ (Χημικός ΠΕ0402), Χατζηδάκη Γεώργιο (Χημικός ΠΕ0402, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ04), Ειρήνη Κουρλετάκη (Βιολόγος ΠΕ0404) και Ιωάννη Καραδάμογλου (Φυσικός ΠΕ0401).

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Φυσικών Κρήτης (http://www.sfkritis.gr/), την Ένωση Ελλήνων Χημικών Π. Τ. Κρήτης (http://www.eex.gr/sites/ptcrete/) καθώς και τα Πλαστικά Κρήτης Α.Ε. (http://www.plastikakritis.com/) για την ουσιαστική οικονομική υποστήριξη του διαγωνισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες, τα θέματα καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από το διαγωνισμό είναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου (http://1ekfe.ira.sch.gr) και του 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου (http://2ekfe.ira.sch.gr).

 

Η Υπεύθυνη του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Ελευθερία Φανουράκη

Ο Υπεύθυνος του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Βασίλειος Γαργανουράκης

Βίντεο τοπικού διαγωνισμού EUSO 2015

Σχετικά αρχεία: