×

Σφάλμα

[sigplus] Κρίσιμο σφάλμα: Ο φάκελος εικόνων 2009-seminario-ict-pe04 υποτίθεται πως είναι μια σχετική διαδρομή προς τον βασικό φάκελο εικόνων όπως έχει οριστεί στον πίνακα διαχείρισης.

[sigplus] Κρίσιμο σφάλμα: Ο φάκελος εικόνων 2009-seminario-ict-pe04 υποτίθεται πως είναι μια σχετική διαδρομή προς τον βασικό φάκελο εικόνων όπως έχει οριστεί στον πίνακα διαχείρισης.

Ο Υπεύθυνος του 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με καθηγητές ΠΕ04 και με τη σύμφωνη γνώμη της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, διοργάνωσε επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 24 ωρών, από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου 2009 κάθε Τρίτη και Πέμπτη το απόγευμα, εκτός ωραρίου διδασκαλίας. Το σεμινάριο διεξήχθη στην αίθουσα πληροφορικής του Π.Ε.Κ. Ηρακλείου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 16 καθηγητές ΠΕ04 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές υπέβαλαν αίτηση στο 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου και επιλέχθηκαν κατά προτεραιότητα αυτοί που διέθεταν πιστοποίηση σε βασικές δεξιότητες στις ΤΠΕ (χορηγείται κατόπιν εξετάσεων από το ΥΠΕΠΘ) και οι θέσεις συμπληρώθηκαν κατόπιν κλήρωσης μεταξύ αυτών που δεν διέθεταν πιστοποίηση, διέθεταν όμως ισχυρό υπόβαθρο γνώσεων Πληροφορικής.

Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ήταν 28. Διέθεταν πιστοποίηση 7. Οι επιμορφωτές ήταν οι: Δελλατόλας Στέλιος (Φυσικός), Λεβεντάκης Γιάννης (Φυσικός), Γαλάνης Νίκος (Χημικός) και Κωτίτσας Αριστοτέλης (Βιολόγος). Όλοι προσφέρθηκαν χωρίς αμοιβή.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα Interactive Physics, Modellus, Irydium, ChemSketch, OrbitalViewer, Biolab, Βιολογία Λυκείου, Crocodile Physics and Chemistry και οι καθηγητές εξοικειώθηκαν στη χρήση τους, καθώς και στη δημιουργία εκπαιδευτικών παρουσιάσεων.

Με τη λήξη του σεμιναρίου όλοι οι επιμορφούμενοι πήραν βεβαίωση συμμετοχής και ένα DVD που περιελάμβανε όλο το υλικό του σεμιναρίου καθώς και τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν και είτε είναι ελεύθερα για χρήση, είτε είναι shareware.

Επίσης έγινε η αξιολόγηση του προγράμματος από τους επιμορφούμενους με ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν με τη λήξη του σεμιναρίου και τα αποτελέσματα του συνοπτικά είναι:

  • Η χρήση των υπολογιστών με κατάλληλα προγράμματα βοηθούν την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Με τις γνώσεις που απέκτησαν μπορούν να βοηθηθούν στο έργο τους, είτε χρησιμοποιώντας έτοιμες εφαρμογές είτε κατασκευάζοντας τις δικές τους.
  • Το σεμινάριο ήταν πολύ καλά οργανωμένο όπως και η παρουσίαση των εκπαιδευτικών λογισμικών ήταν καλά οργανωμένη από τους επιμορφωτές.
  • Για μερικά λογισμικά θα χρειαζόταν περισσότερες ώρες εξάσκησης.
  • Το επιμορφωτικό πρόγραμμα έγινε χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο τόσο για τους επιμορφωτές όσο και για τους επιμορφούμενους.
  • Ήταν μια προσφορά του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου στους συναδέλφους καθηγητές.

Τα άτομα που συμμετείχαν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συνέχισή του σε συμπληρωματικό επίπεδο. Επίσης πολλοί καθηγητές που δεν κληρώθηκαν ή δεν ενημερώθηκαν, έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον για την επανάληψη του. Ευελπιστούμε και τα δύο να τα διοργανώσουμε την επόμενη σχολική χρονιά.

Δελλατόλας Στέλιος

Υπεύθυνος 2ου Ε.Κ.Φ.Ε Ηρακλείου

 

Συνημμένα αρχεία:

Φωτογραφίες Σεμιναρίου

{gallery}2009-seminario-ict-pe04{/gallery}

Στατιστικά Σεμιναρίου

{gallery}2009-seminario-ict-pe04-statistics{/gallery}

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com