Το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και το Παράρτημα Ανατολικής Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σας καλούν να παρακολουθήσετε την ανοικτή εκδήλωση:

 «Σύγχρονη Φυσική και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

 που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/12/2011 στις 19.00 στο αμφιθέατρο του 2ου Γ. Λυκείου (Ι. Κονδυλάκη 32), με ομιλητή το καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Τομαρά Θεόδωρο με θέμα:

«Ο Κόσμος ο μικρός και ο μέγας»

Στην ομιλία θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση δύο εικόνων: Της εικόνας του κόσμου στο "μικροσκόπιο" και της εικόνας που βλέπουμε με το "τηλεσκόπιο". Επίσης γίνει αναφορά τόσο για τα έσχατα συστατικά της ύλης και τις αλληλεπιδράσεις τους, όσο και για τη δομή του Σύμπαντος και την ιστορία του από τη στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης μέχρι σήμερα. Τέλος, θα γίνει μια φωτογραφική ξενάγηση σε επιλεγμένα σύγχρονα "μικροσκόπια" και "τηλεσκόπια" ανά τον Κόσμο, με αναφορά στο τί ελπίζουμε να μας διδάξει καθένα από αυτά.

Στη συνέχεια μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου θα παρουσιάσουν ένα δείγμα της δουλειάς τους στην ερευνητική εργασία με τίτλο:

«Έχασα το χρώμα απ΄ τα φτερά μου για να πετώ πάνω από την έρημο ? του Τσερνομπίλ - Γνωρίζω την Πυρηνική Ενέργεια»

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με τη παρουσία σας

Ο Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου

Χναράκης Αντώνης, Φυσικός

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ανατολικής Κρήτης της ΕΕΦ

Δελλατόλας Στέλιος, Φυσικός

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com