Η τεχνολογία Augmented Reality (στα ελληνικά αποδίδεται με τον όρο «επαυξημένη πραγματικότητα») ουσιαστικά «αναμιγνύει» τον πραγματικό (π.χ. με τη χρήση κάμερας ή ειδικών γυαλιών) με τον ψηφιακό κόσμο (π.χ. πληροφορία που αντλείται από το Διαδίκτυο ή συναφείς εφαρμογές).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί όπου ο Αργύρης Καστανιώτης (διάδοχος του εκδοτικού οίκου Καστανιώτη) παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο στα ελληνικά που χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα: http://entertainment.in.gr/html/ent/295/ent.108295.asp

Σχετικά με τις Φυσικές Επιστήμες, στο θερινό σχολείο με τίτλο: «Best Practices in Inquiry-Based Science Education» παρουσιάστηκαν τα παρακάτω πειράματα με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας.

Doppler effect with Augmented reality

Thermal movement of air molecules with Augmented reality

Σχετικοί Σύνδεσμοί

  • Η ιστορία του Nikola Tesla με χρήση επαυξημένης πραγματικότητας: http://www.youtube.com/watch?v=V-WkUKP1l3c. Και η περιγραφή της τεχνολογίας: http://vimeo.com/43684443
  • Άλλη μία υποσχόμενη εφαρμογή της τεχνολογίας είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της Google για την κατασκευή γυαλιών που χρησιμοποιούν την επαυξημένη πραγματικότητα: http://www.youtube.com/watch?v=9c6W4CCU9M4

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com