ΘΕΜΑ: «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών - EUSO 2014».

ΣΧΕΤ:

  1. ΥΠΑΙΘ/109281/Γ7 /6-8-2013
  2. ΠΑΝΕΚΦΕ/392/26-06-2013

euso2014 logo

Σας ενημερώνουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) προκήρυξε και φέτος υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. τον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2014», η οποία θα διεξαχθεί στην ΑΘΗΝΑ από 30 Μαρτίου έως 06 Απριλίου 2014. Η Πανελλήνια φάση του Διαγωνισμού για την Νότια Ελλάδα θα διεξαχθεί στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στις 18 Ιανουαρίου 2013.

Στο πλαίσιο αυτού του Διαγωνισμού το 1ο και 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου, οργανώνουν τον Τοπικό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 16:00, τόσο για τα σχολεία αρμοδιότητας του 1ου και 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου στα εργαστήρια του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου (Πιτσουλάκη 24, 71304, Ηράκλειο) με τους όρους που περιγράφονται στο σχετικό έγγραφο της ΠΑΝΕΚΦΕ.

Καλούνται οι ΥΣΕΦΕ και οι εκπαιδευτικοί κλ. ΠΕ04, (η/και των άλλων κλάδων που διδάσκουν Φ.Ε.), των Λυκείων να συμμετάσχουν ενεργά στη διοργάνωση του διαγωνισμού επιλέγοντας και προετοιμάζοντας κατάλληλα την τριμελή ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου (που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1997), που θα εκπροσωπήσει το σχολείο τους. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν στα ΕΚΦΕ μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, τα ονόματα των μαθητών που θα συμμετάσχουν.
Παρακαλούνται οι Δ/ντές να φροντίσουν για την ενημέρωση των καθηγητών ΠΕ04 και για την συμμετοχή του σχολείου τους στο Τοπικό Διαγωνισμό.

Σε συνημμένο έγγραφο βρίσκονται τα όργανα, διατάξεις και διαδικασίες που πρέπει οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην Τοπική ή/και στην Πανελλήνια φάση του Διαγωνισμού, να είναι εξοικειωμένοι.

Αιτήσεις συμμετοχής:
Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στις ηλεκτρονικές φόρμες:

  • Για τα σχολεία αρμοδιότητας του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου:
  • Για τα σχολεία αρμοδιότητας του 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου: http://goo.gl/RR7kc7

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

 

Η Υπεύθυνη του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ελευθερία Φανουράκη

Ο Δ/ντής της Δ/νσης Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

Γεώργιος Μανουσάκης

Ο Υπεύθυνος του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Βασίλειος Γαργανουράκης

 

 

Συνημμένα αρχεία:

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

Αρχεία EUSO

Στον παρακάτω σύνδεσμο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ, μπορείτε να βρείτε θέματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις από προηγούμενους διαγωνισμούς ΕUSO.

http://panekfe.gr/euso/docs

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com