Το 1ο και 2ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου συνδιοργάνωσαν με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε., το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 τον τοπικό διαγωνισμό εργαστηριακών δραστηριοτήτων στα πλαίσια του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? EUSO 2014.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2014 στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο διαγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα είναι αποκλειστικά πειραματικός και αφορά μαθητές Λυκείου. Στην τελική φάση θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 30 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2014 (http://www.euso2014.eu/) και διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad ? EUSO.

Οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στον τοπικό διαγωνισμό και θα συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι:

Για το 1ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου η ομάδα του 1oυ ΓΕΛ Ηρακλείου αποτελούμενη από τους μαθητές Καπαρουνάκη Χρυσή, Κυπριωτάκη Γεώργιο και Σαριδάκη Γεώργιο με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Νικόλαο Μαρκουλάκη (Χημικός ΠΕ0402).

Για το 2ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου αποτελούμενη από τους μαθητές Παπαντωνάκη Παναγιώτη, Παχάκη Χρυσάνθη, Παχάκη Εμμανουέλλα με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γεώργιο Χατζηδάκη (Χημικός ΠΕ0402).

Η φθίνουσα κατάταξη των ομάδων σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία τους και στα τρία εργαστηριακά εξεταζόμενα αντικείμενα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) ανά ΕΚΦΕ που υπάγεται το σχολείο τους είναι:

 

1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

1ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Καπαρουνάκη Χρυσή
Κυπριωτάκης Γεώργιος
Σαριδάκης Γεώργιος

ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας
Ξυπάκης Νικόλαος
Σηφάκης Γεώργιος
Καψάλης Εμμανουήλ

3ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Ζαχαριουδάκη Μαρία
Καφετζάκη Αργυρώ
Τζανιδάκη Μαλβινα-Ευθυμία

11o ΓΕΛ Ηρακλείου
Βαρδάκη Μαρία
Μυλωνάκης Δημήτριος
Χαριτάκης Ανδρέας

 

4ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Παπαντωνακης Παναγιώτης
Παχακη Χρυσάνθη
Παχακη Εμμανουέλλα

ΓΕΛ Αλικαρνασσού
Αντίγονος Θεοδωράκης
Κωνσταντίνος Καλαϊτζακης
Πηνελόπη Κανταρτζή

Πρότυπο Πειραματικό 
ΓΕΛ Ηρακλείου
Γεωργόπουλος Βασίλης
Ζώτου Αριάδνη
Χριστοδουλάκης Γιώργος

ΓΕΛ Χερσονήσου
Βισκαδούρου Μαρία
Κοτζάι Αλμπες
Μαραζάκης Ιωάννης

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συναδέλφους που συμμετείχαν εθελοντικά στην οργάνωση και διεξαγωγή του τοπικού διαγωνισμού: Στυλιανό Τερζάκη (Χημικός, 6ο Γ/σιο Ηρακλείου) Κατερίνα Βρέντζου (Χημικός, 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου),  Αθανασία Αγιομυριαννάκη (Βιολόγος, Γ/σιο Θραψανού) και Ιωάννη Καραδάμογλου (Φυσικός, Πρότυπο Πειραματικό Γ/σιο Ηρακλείου).

Περισσότερες λεπτομέρειες, τα θέματα καθώς και οπτικοακουστικό υλικό του τοπικού διαγωνισμού είναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες:

του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου : http://1ekfe.ira.sch.gr και

του 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου : http://2ekfe.ira.sch.gr.

 

Η Υπεύθυνη του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Ελευθερία Φανουράκη

Ο Υπεύθυνος του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Βασίλειος Γαργανουράκης 

 

 

Βίντεο τοπικού διαγωνισμού EUSO 2014

Σχετικά αρχεία:

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

Αρχεία EUSO

Στον παρακάτω σύνδεσμο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ, μπορείτε να βρείτε θέματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις από προηγούμενους διαγωνισμούς ΕUSO.

http://panekfe.gr/euso/docs

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com