Το 1ο και το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου στα πλαίσια του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2012, διοργανώνουν στα μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας τον τοπικό διαγωνισμό εργαστηριακών δεξιοτήτων για μαθητές Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ., που έχουν γεννηθεί μετά την 01-01-1995.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Ο τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στο Ηράκλειο, στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου (Πιτσουλάκη 24) και ώρα 16:00, τόσο για τα σχολεία αρμοδιότητας του 1ου όσο και του 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου.

Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό με μία μόνο τριμελή ομάδα μαθητών. Κάθε ομάδα θα διαγωνισθεί σε τρία πειραματικά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία. Η διάρκεια που θα έχει η κάθε ομάδα για κάθε θεματική ενότητα θα είναι 1 ώρα.

Από κάθε ΕΚΦΕ θα προκριθεί μία τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετέχει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα.

Στην τελική φάση θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2012, που θα πραγματοποιηθεί στο Vilnius, της Λιθουανίας από 22-29 Απριλίου 2012.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι καθηγητές των ομάδων που συμμετέχουν να ενημερώσουν τους μαθητές των ομάδων τους για την ημέρα και ώρα του διαγωνισμού. Θα παρακαλούσαμε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής, την οποία θα πρέπει να αποστείλετε συμπληρωμένη στο αντίστοιχο ΕΚΦΕ μέχρι την Παρασκευή 25-11-2011.

Η Υπεύθυνη του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ελευθερία Φανουράκη

Ο Υπεύθυνος του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Βασίλειος Γαργανουράκης

Ο Δ/ντής της Δ/νσης Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

Γεώργιος Μανουσάκης

 

Σχετικά Αρχεία

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

Αρχεία EUSO

Στον παρακάτω σύνδεσμο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ, μπορείτε να βρείτε θέματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις από προηγούμενους διαγωνισμούς ΕUSO.

http://panekfe.gr/euso/docs

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com