Το 1ο και 2ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου συνδιοργάνωσαν με επιτυχία, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε., τον τοπικό διαγωνισμό για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) του Νομού Ηρακλείου, για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην πανελλήνια φάση της 15ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών ? EUSO 2017.

Η πανελλήνια φάση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (http://panekfe.gr/) και θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017, στην Αθήνα για τη Νότια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για την τρίτη και τελική φάση θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στη 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη της Δανίας, 7 έως 14 Μαΐου 2017 (http://euso2017.dk/).

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι:

  • Για το 1ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου, η ομάδα του ΓΕΛ Μοιρών αποτελούμενη από τους μαθητές, Αργυρόπουλο Γεώργιο, Καμπουράκη Μελπομένη, Κενδριστάκη Δανάη και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Καρκάνα Μαρία (Βιολόγος, ΠΕ0404) και η ομάδα του 1oυ ΓΕΛ Ηρακλείου αποτελούμενη από τους μαθητές, Βαρβεράκης Μαρίνος, Παπουτσάκη Αριάδνη, Τροχαλάκη Μαρία ? Μελίνα και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαλανδράκη Κλεάνθη (Φυσικός,  ΠΕ0401).
  • Για το 2ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου, η ομάδα του ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού αποτελούμενη από τους μαθητές, Κοντοπρια Μαρία, Λεβεντάκη Πετρούλα, Σπανάκη Μιχαήλ ? Ελευθέριο και υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Ιωάννη Χατζηδάκη (Χημικός ΠΕ0402).

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης, με φθίνουσα κατάταξη των ομάδων, σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία τους και στα τρία εργαστηριακά εξεταζόμενα αντικείμενα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία), ανά ΕΚΦΕ που ανήκει το σχολείο τους: 1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου: 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ΓΕΛ Αγ. Βαρβάρας, ΓΕΛ Γαζίου, ΓΕΛ Πόμπιας και 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου: Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου, 13ο ΓΕΛ Ηρακλείου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συναδέλφους που συμμετείχαν εθελοντικά στην οργάνωση  και διεξαγωγή του τοπικού διαγωνισμού: Ειρήνη Κουρλετάκη (Βιολόγος ΠΕ0404) και Δημήτρη Ευαγγέλου (Φυσικός ΠΕ0401).

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Φυσικών Κρήτης (http://www.sfkritis.gr/), την Ένωση Ελλήνων Χημικών Π. Τ. Κρήτης (http://www.eex.gr/sites/ptcrete/) καθώς και τα Πλαστικά Κρήτης Α.Ε. (http://www.plastikakritis.com/) για την ουσιαστική οικονομική υποστήριξη του διαγωνισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες, τα θέματα καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από το διαγωνισμό είναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου (http://1ekfe.ira.sch.gr) και του 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου (http://2ekfe.ira.sch.gr).

 

 

Η Υπεύθυνη του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Ελευθερία Φανουράκη

Ο Υπεύθυνος του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Βασίλειος Γαργανουράκης

Βίντεο τοπικού διαγωνισμού EUSO 2015

Σχετικά αρχεία:

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

Αρχεία EUSO

Στον παρακάτω σύνδεσμο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ, μπορείτε να βρείτε θέματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις από προηγούμενους διαγωνισμούς ΕUSO.

http://panekfe.gr/euso/docs

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com