ΣΧΕΤ :   
1. ΠΑΝΕΚΦΕ 518/05-10-2017
2. ΥΠΠΕΘ Φ15/162474/Δ2/28-09-2017

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) προκηρύσσει και φέτος, υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή των δύο ομάδων μαθητών που θα συμμετέχουν στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (16th European Union Science Olympiad ? EUSO 2018), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας από 28 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2017 (https://www.euso2018.si/).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση των τοπικών διαγωνισμών, που θα διοργανωθούν σε επίπεδο σχολείων αρμοδιότητας κάποιου Ε.Κ.Φ.Ε., θα επιλεγεί η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών η οποία (ή οι οποίες) θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού. Η Πανελλήνια φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί για τα σχολεία της Νότιας και Βόρειας Ελλάδας στο ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων και ΕΚΦΕ Κέντρου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, στις 28 Ιανουαρίου 2017.

Το 1ο και 2ο  ΕΚΦΕ Ηρακλείου διοργανώνουν τον τοπικό διαγωνισμό για τα σχολεία αρμοδιότητας τους και τα σχολεία αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ Λασιθίου (μετά από έγκριση της ΔΔΕ Λασιθίου), που θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 16:00, στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου (Πιτσουλάκη 24, 71304, Ηράκλειο). Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει μία τριμελής ομάδα (ανά σχολείο) μαθητών Λυκείου που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2001.

Για τη διεξαγωγή του τοπικού διαγωνισμού ορίζεται επιστημονική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους:

 • Βασίλη Γαργανουράκη, Φυσικό, Υπεύθυνο 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου,
 • Ειρήνη Μαστοράκη, Φυσικό, 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου,
 • Ελευθερία Παντίδου, Χημικός, 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου
 • Στρατάκης Εμμανουήλ, Χημικός, Γυμνάσιο Γαζίου.
 • Ελευθερία Φανουράκη, Βιολόγος,  Υπεύθυνη 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου,
 • Μαρία Καρκάνα, Βιολόγος, ΓΕΛ Μοιρών

 

Για τον τοπικό διαγωνισμό Ν. Ηρακλείου θα ισχύσουν τα παρακάτω:

 1. Η διαδικασία του τοπικού διαγωνισμού θα γίνει σύμφωνα με την προκήρυξη της ΠΑΝΕΚΦΕ (συνοδευτικό έγγραφο και στη διεύθυνση https://www.panekfe.gr/downloads/euso/euso2018/euso2018-prokiriksi.pdf)
 2. Επίσης σε συνοδευτικό έγγραφο υπάρχουν τα όργανα, οι διατάξεις και οι διαδικασίες που πρέπει να είναι εξοικειωμένοι οι μαθητές που θα συμμετέχουν στην Τοπική φάση του Διαγωνισμού (το έγγραφο βρίσκεται και στη διεύθυνση https://www.panekfe.gr/downloads/euso/euso2017/euso2017-organa-diatakseis.docx )
 3. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στην ηλεκτρονική φόρμα:

  https://goo.gl/forms/5N6RRdOy1ptUzu6D2
 4. Κατά την προσέλευση των ομάδων στο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των ομάδων θα πρέπει να παραδίδουν συμπληρωμένη τη φόρμα συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων για τη λήψη και χρήση εικόνων μαθητών κατά τη διάρκεια του τοπικού διαγωνισμών EUSO 2016 Ν. Ηρακλείου που υπάρχει σε αντίστοιχο συνοδευτικό αρχείο και στη διεύθυνση http://panekfe.gr/downloads/euso/euso-topikoi-ypeuthini-dilwsi-gonea.docx
 5. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικών γυαλιών και εργαστηριακής ποδιάς, όπου οι μαθητές μπορούν να δανειστούν από το εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου τους.

Θέματα, πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλαιότερους διαγωνισμούς μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ στη διεύθυνση http://panekfe.gr/euso/docs.

 

Η Υπεύθυνη του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ελευθερία Φανουράκη

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου 

Νικόλαος Γιγουρτάκης

Ο Υπεύθυνος του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Βασίλειος Γαργανουράκης

 

Συνημμένα αρχεία:

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

Αρχεία EUSO

Στον παρακάτω σύνδεσμο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ, μπορείτε να βρείτε θέματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις από προηγούμενους διαγωνισμούς ΕUSO.

http://panekfe.gr/euso/docs

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com