Το 1ο και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου διοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Η χρήση των έξυπνων κινητών συσκευών στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών» στο χώρο του 2ου ΕΚΦΕ (Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο) την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 και ώρες 12:00 με 14:00. Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν μαθήματα Φυσικών Επιστημών σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του νομού Ηρακλείου χωρίς να αποκλείονται και συνάδελφοι που διδάσκουν σε γυμνάσια εφόσον δεν διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου κατά την απουσία τους.

Στη συνάντηση θα γίνει μια εισαγωγή για τη χρήση των έξυπνων κινητών συσκευών (ΕΚΣ), όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς, ταμπλέτες κτλ, ως εκπαιδευτικά εργαλεία που αποτελεί ένα από τους νέους ερευνητικούς κλάδους της εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα γίνει σύγκριση του θεσμικού πλαισίου αλλά και των πρακτικών χρήσης των ΕΚΣ στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τέλος θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα παραδείγματα χρήσης των ΕΚΣ σε εργαστηριακές ασκήσεις Φυσικών Επιστημών για τη συλλογή δεδομένων μέσω των αισθητήρων που διαθέτουν καθώς και καταγραφή και επεξεργασία των δεδομένων μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές (Apps) που είτε υπάρχουν δωρεάν διαθέσιμες στο διαδίκτυο είτε μπορούν να ανακτηθούν έναντι συνήθως μικρού αντιτίμου.

Η Υπεύθυνη του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Ελευθερία Φανουράκη

Ο Υπεύθυνος του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

Βασίλειος Γαργανουράκης

Συνημμένα αρχεία:

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com