To 1o & 2o EΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής διοργανώνουν ημερίδα κατάρτισης την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11:00-13:00, με θέμα:

«Το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας και η χρήση ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού ? Η χρησιμότητα των ψηφιακών βιβλιοθηκών στις ερευνητικές εργασίες (project

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου (Πιτσουλάκη 24, 71307 Ηράκλειο) που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου.

Περιγραφή ημερίδας

Απευθύνεται κυρίως στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν φυσικές επιστήμες αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν κάποιο project σχετικό με φυσικές επιστήμες.

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας, ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που το ακολουθούν, ψηφιακές βιβλιοθήκες με πλούσιο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, καθώς και εικονικά ή απομακρυσμένα εργαστήρια με τα οποία μπορούν να πραγματοποιηθούν σειρά από πειράματα μέσα από τον υπολογιστή.

Επίσης οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως μπορούν να οργανώσουν το δικό τους ψηφιακό υλικό, να δημιουργήσουν δραστηριότητες με βάση το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας και να τις μοιραστούν με τους συναδέλφους τους μέσα από ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο εκπαιδευτικών.

Πιο συγκεκριμένα οι θεματικοί άξονες της ημερίδας είναι οι εξής:

  • παραδείγματα ψηφιακών δραστηριοτήτων και σχετικού υλικού για τα projects που ακολουθούν το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας.
  • οργάνωση ψηφιακού υλικού και δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με βάση το διερευνητικό μοντέλο διδασκαλίας.
  • αναζήτηση εκπαιδευτικού περιεχομένου και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μέσα από ψηφιακές βιβλιοθήκες
  • χρήση εικονικών και απομακρυσμένων εργαστηρίων για τη διεξαγωγή πειραμάτων

Τέλος οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως μπορούν να προωθήσουν τη δουλειά τους, παρουσιάζοντάς την σε εθνικά αλλά και Ευρωπαϊκά συνέδρια καθώς και πως μπορούν οι ψηφιακές βιβλιοθήκες και πλατφόρμες εκπαιδευτικού υλικού και εκπαιδευτικών εργαλείων να τους βοηθήσουν να διακριθούν σε διάφορες δράσεις όπως τα «Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση» και οι «Καλές Πρακτικές» του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης.

Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η  κα. Ελευθερία Τσουρλιδάκη
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. 210 81 76 790

Πρόγραμμα Ημερίδας

11:00 ? 11:10

Εισαγωγή

11:10 ? 11:30

Παρουσίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κατάλληλων για project

11:30 ? 12:10

Παρουσίαση του διερευνητικού μοντέλου διδασκαλίας και πρωτοβουλίες για τη προώθησή του σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

12:10 ? 12:30

Οι ψηφιακές βιβλιοθήκες, τα εικονικά εργαστήρια και η χρησιμότητά τους

12:30 ? 13:00

Συζήτηση με τους συμμετέχοντες

Συμμετοχή στην ημερίδα

  • Συμμετοχή στην ημερίδα μπορούν να δηλώσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.
  • Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν μάθημα τις συγκεκριμένες ώρες ή και όσοι με αναδιαμόρφωση του προγράμματός τους δεν διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων τους.
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
  • Αριθμός συμμετεχόντων: 30 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
  • Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ημερίδα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά έως την Παρασκευή 9/11/2012 στη διεύθυνση:

Η ηλεκτρονική αίτηση απενεργοποιήθηκε στις 4/11/2012 λόγο μεγάλου αριθμού αιτήσεων

http://goo.gl/bTMxu

 

Η Υπεύθυνη του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Ελευθερία Φανουράκη

Ο Υπεύθυνος του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Βασίλειος Γαργανουράκης

 

Συνημμένα αρχεία:

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com