ΣΧΕΤ:

 1. ΥΠΑΙΘ/154581/Γ7/6-8-2013
 2. ΠΑΝΕΚΦΕ/417/31-07-2014

euso2015 logoΗ Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) προκηρύσσει και φέτος υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. τον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή των δύο ομάδων μαθητών που θα συμμετέχουν στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2015», η οποία θα διεξαχθεί στο Klagenfurt της Αυστρίας από 26 Απριλίου έως 03 Απριλίου 2015. Η Πανελλήνια φάση του Διαγωνισμού για τα σχολεία της Νότιας και Βόρειας Ελλάδας θα διεξαχθεί στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω και ΕΚΦΕ Τούμπας Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, στις 24 Ιανουαρίου 2014.

Στο πλαίσιο των τοπικών διαγωνισμών, το 1ο και 2ο  ΕΚΦΕ Ηρακλείου οργανώνουν τον Τοπικό Διαγωνισμό για τα σχολεία αρμοδιότητας τους που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 16:00, στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου (Πιτσουλάκη 24, 71304, Ηράκλειο). Στο διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει μία τριμελής ομάδα μαθητών Λυκείου (ανά σχολείο) που γεννήθηκαν μετά την 01-01-1998.

Η διαδικασία του τοπικού διαγωνισμού θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες της ΠΑΝΕΚΦΕ που υπάρχουν στο αντίστοιχο συνοδευτικό έγγραφο. Επίσης, σε αντίστοιχο συνοδευτικό έγγραφο βρίσκονται τα όργανα, διατάξεις και διαδικασίες που πρέπει να είναι εξοικειωμένοι οι μαθητές που θα συμμετέχουν στην Τοπική ή/και στην Πανελλήνια φάση του Διαγωνισμού.

Για τη διεξαγωγή του τοπικού διαγωνισμού ορίζεται επιστημονική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους:

 • Χατζηδάκη Γιώργο, Χημικό, Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ04,
 • Βασίλη Γαργανουράκη, Φυσικό, Υπεύθυνο 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου,
 • Ιωάννη Καραδάμογλου, Φυσικό, Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου,
 • Στρατάκης Εμμανουήλ, Χημικός, Γυμνάσιο Γαζίου.
 • Ελευθερία Φανουράκη, Βιολόγος,  Υπεύθυνη 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου,
 • Αθανασία Αγιομυργιαννάκη, Βιολόγος, 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείο

Επιπλέον, μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, για τον τοπικό διαγωνισμό Ν. Ηρακλείου θα ισχύσουν τα παρακάτω:

 1. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 στην ηλεκτρονική φόρμα: http://goo.gl/RWsWF7
 2. Κατά την προσέλευση των ομάδων στο χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των ομάδων θα πρέπει να παραδίδουν συμπληρωμένη τη φόρμα συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων για τη λήψη και χρήση εικόνων μαθητών κατά τη διάρκεια του τοπικού διαγωνισμών EUSO 2015 Ν. Ηρακλείου που υπάρχει σε αντίστοιχο συνοδευτικό αρχείο.
 3. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικών γυαλιών και εργαστηριακής ποδιάς, όπου οι μαθητές μπορούν να δανειστούν από το εργαστήριο φυσικών επιστημών του σχολείου τους.

Θέματα, πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλαιότερους διαγωνισμούς μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ στη διεύθυνση http://panekfe.gr/euso/docs.

Συνημμένα αρχεία:

Η Υπεύθυνη του 1ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Ελευθερία Φανουράκη

Ο Δ/ντής της Δ/νσης Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου

 

Γεώργιος Μανουσάκης

Ο Υπεύθυνος του 2ου Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου

 

Βασίλειος Γαργανουράκης

 

Επικοινωνία

2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου
Υπεύθυνη: Ειρήνη Δερμιτζάκη (Φυσικός, MSc)
Διεύθυνση: Μάχης Κρήτης 52, 71303, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: 2810370508
Fax: 2810372817
Email: 2oekfe@sch.gr
Web: http://2ekfe.ira.sch.gr

Δείτε περισσότερα...

Συνδεθείτε με το 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου

Νέα από ΒήμαScience

Δεν βρέθηκε ροή.

Αρχεία EUSO

Στον παρακάτω σύνδεσμο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ, μπορείτε να βρείτε θέματα, φωτογραφίες και διευθύνσεις από προηγούμενους διαγωνισμούς ΕUSO.

http://panekfe.gr/euso/docs

ESA Education

euso logoΗ Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (European Space Agency) παράγει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή των εννοιών της διαστημικής τεχνολογίας στα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

Science on Stage

ippog_logo.jpgΟι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη" (Science on Stage - Europe) είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών στο ευρύ κοινό.
Δείτε περισσότερα...

CERN Education

euso logoΟ δικτυακός τόπος του CERN education προσφέρει πληροφορίες σχετικά με προγράμματα εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.
Δείτε περισσότερα...

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com